Limra Taşı
M² Metre Kare veya Metre Tül’den Başlayan Fiyatlarla
Dikkat: Fiyatlar Ölçü Ebat Kalınlık ve Toplam Metraja göre Değişkendir. Lütfen Teklif İsteyiniz.
Beyaz Kireç Taşı Cephe Duvar Kaplamaların vazgeçilmez Taşı
Kullanım Alanları
Cephe & Duvar Kaplama
Warning: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/granices/public_html/wp-content/themes/granices/functions.php on line 123
İçindekiler
Limra taşı beyaz renge sahip doğal bir taştır. Projelere bağlı olarak hem iç ve hem de dış duvar kaplamalarında ve döşemelerde kullanılmaktadır. Limra taşı denildiğinde ilk olarak Antalya akla gelmektedir. Limra taşının yoğun olarak çıkarıldığı Antalya, Akdeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Antalya’da limranın yanı sıra diyabaz gibi bazı özel doğal taş rezervleri de çıkarılır. Türkiye’nin dışında en çok İran’da bulunan ocaklardan çıkarılan limra taşı; cilalı limra, patinatolu limra, döşeme limra, beyaz kaplama limra, kaplama ve ham limra taşı gibi çeşitlere ayrılmaktadır. Son yıllarda kullanımı artan bu taş, hem yurt içi hem de yurt dışı pek çok projede yer almaktadır.
Türkiye’nin limra taşı rezervi olarak zengin ülkeler arasında bulunması bu taşın ülkemizde yaygın kullanımının yanı sıra yüksek miktarda ihraç edilmesini de sağlamaktadır. Doğal taş kaynaklarının ihracı ülkemiz için önemli bir gelir kalemidir. Limra taşı da bu kalemler arasında önemli bir yere sahiptir. Antalya Beydağları’nda ve Finike havzasında yer alan ocakların yanı sıra Yozgat’ın Yerköy yaylasında da bulunan limra taşı rezervleri ülkemizin doğal taş ihtiyacını karşılamaya yetmektedir.
Limra Taşı Nedir?
Limra taşı yapısı itibariyle çökelti içeriklidir ve kireç taşı kökenli bir doğal taştır. Oluşumu çok eski dönemlere dayanan fosil içerikli bir çeşit kireç taşı çözeltisi olarak tanımlanmaktadır. Cila tutabilen, şekillendirilebilen ve işlenmeye elverişli kalker taşları arasında yer almaktadır. Limra taşı, çoğunlukla beyaz olmakla birlikte bej, açık sarı gibi renk seçeneklerine de sahiptir. İçeriğindeki farklı renkteki mineraller renk değişimine neden olmaktadır. Bu mineraller; kum, organik kalıntılar, kil, demir oksit ve çıkarıldığı alanda yer alan diğer maddelerdir. Demir oksit içeren doğal taşın rengi kırmızı, kahverengi ve sarının tonlarına sahip olurken, içeriğinde karbon minerali barındırdığında rengi, siyah, mavi ya da gri olarak değişmektedir. İsteğe bağlı olarak renklendirilebilen doğal taş, bu özelliği sayesinde de tercih edilirliği yükselmektedir. Bu özel renklendirme bazı maddelerin üretim ve işleme sırasında kullanılmasıyla sağlanmaktadır. Mermer kadar dayanıklı ve sert olan limra taşının ham beyaz rengiyle bile muhteşem ürünler oluşturulmaktadır. Kullanıldığı yaşam alanlarına ferahlık, tazelik ve saflık duygusu katmaktadır. Dikkat çekici özellikleri sayesinde taşın kullanımı her geçen gün yaygınlaşmaktadır.
Limra Taşı Fiyatları
Limra taşı fiyatları, üretim aşamasındayken mevcut plakanın kalitesi, işlem kolaylığı, rengi, desen uyumu gibi özellikleri baz alınarak belirlenmektedir. Fiyatlar daha sonra elde edilen ürünün metrekare ölçüsü, kalınlığı, ebatları, şekli, toplam metrajı gibi özelliklere göre tekrar şekillenmektedir. Kullanımındaki popülerlik talebi artırdığı için fiyatlar da artmaktadır. Kesin fiyat için bu taş ile üretim yapan Granices ile görüşebilir, Granices yetkileri tarafından yalnızca fiyat açısından değil taşın ve taştan elde edilen ürünün sahip olduğu özellikleri yönünden de bilgilendirilebilirsiniz.
Limra Taşı Özellikleri
Kullanım alanı oldukça geniş olan limra taşının pek çok özelliği vardır. Bu özellikler;
Homojen yapısı sayesinde yüksek katlı binalara ekstra bir yük bindirmemesi,
Açık rengi sayesinde temiz görünmesi,
Uzun süreli kullanımlarda dahi sararma, renk solması gibi olumsuzluklarla karşılaşılmaması,
Diğer doğal taşlara oranlara daha avantajlı fiyatlara sahip olması,
Kolay işlenebilmesi,
Dış kaplamalarda yapıları dışarıdaki olumsuzluklara karşı koruması ve yapılara enerji avantajı sunması, şeklinde sıralanabilir.
FİZİKSEL ÖZELLİKLER TABLOSU
- Sertlik 3 – 4 Moh Ölçeği
- Yoğunluk 2.5 – 2.7 Kg/cm³
- Basınç Dayanımı 60-170 N/mm²
- Su Emme %1’den az.
- Gözeneklilik Çok Düşük
- Hava Etkisi Dirençli
Kimyasal Özellikleri
KİMYASAL ANALİZ TABLOSU
- Kireç (CaO) 38-42%
- Silis (SiO₂) 15-18%
- Alumin (Al₂O₃) 3-5%
- MgO 0.5 to 3%
- FeO + Fe₂O₃ 1-1.5%
- Alkaliler 1-1.5%
- Tutuşma Kaybı (LOI) 30-32%
Limra Taşı Kullanım Alanları
Limra, Antik Yunan döneminde mezar taşı, şömine, fıskiye, süs havuzu, hamam, sütun, tezgâh, sehpa, lavabo, masa, saksı, çeşme, trabzan, heykel gibi alanlarda sıkça kullanılmıştır. Daha o dönemlerde bu denli yaygın bir kullanım alanına sahip olan limra taşının en önemli tercih sebebi cila ve parlatma uygulamalarına çok kolay bir şekilde uyum sağlamasıdır. Sarı ve susamlı renkleri beyaz rengin dışında en çok tercih edilen renkler olarak dikkat çekmektedir.
Uygulama sonrasında yapıda bütünlük sağladığından dolayı mimari açıdan da yoğun olarak tercih edilmektedir. Özellikle duvar kaplamalarında ve yer döşemelerinde yaygın olarak kullanılan limra taşı, kendine özgü rengi ve kalitesiyle ön plana çıkmaktadır. Üretim sonrasında kalan parçalar değerlendirilerek patlatma uygulaması ile tekrar boyutlandırılmakta ve farklı alanlarda kullanıma elverişli hale getirilmektedir. Limra, kimyasal sektörden yapı sektörüne kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Sağlam, dekoratif ve işlenmesinin kolay olması nedeniyle duvar ve zemin kaplamalarında sıkça tercih edilmektedir. Sade ve şık görünümü nedeniyle cami kaplamalarında sıklıkla kullanılan limra taşı, büyük beğeni kazanmaktadır. Ayrıca, iş merkezleri, köşk, ev, yalı gibi mekânlarda da kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. İşlenebilir dokudu sayesinde cilalı, mucartalı, kumlamalı ve honlu uygulamalar sonrası mekanik montajlı uygulamalarda da kullanılmaktadır. Honlu olarak cephe kaplamalarında da sıkça tercih edilmektedir. Estetik olarak oldukça şık göründüğünden dolayı dış kaplamaların yanı sıra iç dekorasyonda da yer almaktadır. Eskitme uygulaması yapılan limra taşı ise daha çok, restoran, kafe, bar, TV ünitesi arkası, mutfak tezgâhı, şömine, saksı, mağaza vitrini ve evlerde çeşitli dekoratif noktalarda kullanılmaktadır. Karayollarında dolgu malzemesi olarak kullanılan limra, çimento ve harç üretiminde de etkin rol oynamaktadır. Boya ve diş macunlarında doldurucu madde olarak yer alan doğal taş, asidik özellik gösteren toprakları nötrleştirmek için de tercih edilmektedir. Çekiçleme, asitle yıkanma, yakılma gibi işlemlere de tabi tutulan limra taşı, işlem sonrası sahip olduğu özelliklere göre farklı alanlarda kullanılmaktadır.
Süleyman şencan bilirler dekorasyon –
3*40*80 metre kare fiyatı nedir limra olcak proji işidir
Ahmet çalışkan –
30/serbes boy 3 cm. 2000 metre kare
Mehmet Ali ALTAN –
Sn. Satış birimi,
3x40xBS mucartalı ~40.000m²
3x20xboy söve
3x30xboy denizlik (damlalıklı,yüzeyde kesim izi olmayacak)
8×15 kat silmesi (1UK 1×4 pahlı, yüzeyde kesim izi olmayacak)
Limra fiyat gerekli. Eğer bu ölçüler için küfeki fiyatı da verebilirseniz iki teklif rica ediyorum. Saygılarımla.
Yüksel Şirin –
4x35x80=500 m2
4x50x80=500 m2 honlu
Atilla yücel –
3 cm kalınlık serbest kesim 250 m2 ayrıca 200 metre tül süve 15 lık veya 20 lik. 30×40 250 m2 fiyatında öğrenmek istiyorum
meriç kurt –
en 30cm boy 90 cm kalınlık 3 cm mat 4814 adet(toplam 1300m2)
yurt dışına ihraç olacak 0544 58 448 58 meriç kurt
Cengiz gündür –
3cm kalınlık 40×80 veya 40×90 arası ölçülerimiz 300 m2
Zafer –
250x140x120 cm blok kireç taşı istiyorum. Fiyat bilgisi alabilirmiyim
Ahmet Baysal –
80 3 40 5000 m2
Yurt dışı fiyat nedir acaba
şeyda andaç –
20x20x1cm yada 30x30x1 cm Limra taşı (baskı taşı) 20ad.
hasan coşkun –
25*3*1metre ve daha uzun 35*4* 1 metre ve daha uzun olacak gri veya beyaz olabilir metre kare fiyati nedir
hasan coşkun –
25*3*1metre ve daha uzun kaplama 35*4* 1 metre ve daha uzun kupeşte olacak gri veya beyaz olabilir metre kare fiyati nedir duvar kaplama toplam 112 metre kare telefonla ararsan memnun olurum 0542 235 75 70
ALİ kurt –
3*40*80
3*40*120
Halil İbrahim Akgül –
3dantim kalınlık 30 en 60 uzunluk m2 fiyatı 2000 m2 alınacak